Yemeğini Keşfet 2016 – Cesaret

23 Nisan 2016

23 Nisan 2016

09:00 To 21:00

Tarihi Bomonti Bira Fabrikası Birahane Sokak No: ,1 Şişli - Istanbul

//www.yemeginikesfet.com

Bilet fiyatı öğle ve akşam yemekleri de dahil olmak üzere 150 TL.

Etkinlik Description

Türk Mutfağı Derneği Yemeğini Keşfet 2016Türk Mutfağı Derneği tarafından 23 Nisan 2016 tarihinde ikincisi düzenlenecek olan Yemeğini Keşfet etkinliği, dünyanın takip ettiği şefler ve fikir liderlerinin buluşmasını sağlıyor. Bu etkileşim ile yerel gastronominin katma değerini azami ölçüde arttırarak, Türkiye’nin  tanıtımındaki ilk üç stratejiden biri olmasına katkı sağlamayı amaçlayan etkinliğin kapıları, tüm mutfak severlere açık. Bu yıl ilham kaynağını “Cesaret” temasından alan Yemeğini Keşfet, konuşmacılarını cesur hikayelerini anlatmaya teşvik ediyor ve tüm katılımcılarından da yeni ve cüretkar fikirlere açık olmalarını bekliyor.

Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nın tekrar hayat kazandığı bomontiada’da gerçekleşecek etkinlik, gastronomi, tarım, sivil toplum girişimleri ve akademik çevrelerden Türk ve yabancı şefleri, üreticileri, yeme-içme dünyasını gönlünü vermiş fikir liderlerini ve eğitmenleri ilham verici hikayelerini paylaşmaları için aynı çatı altında buluşturacak. Etkinlikte tecrübelerini paylaşarak insanlara farklı bir bakış açısı kazandırmayı hedefleyen, hem içerik hem de tasarım olarak cesur ve sıra dışı yaklaşımlarıyla tüm dünyada ve gastronomi sahnesinde ses getiren konuşmacılar var. Fool dergisinin yaratıcıları İsveçli Lotta ve Per Anders Jörgensen, genç yaşta Noma’nın pasta şefi olup 6 senenin sonunda ayrılarak Kopenhag’ın Torvehallerne pazarında bir taco dükkanı açan Meksika asıllı Amerikalı Rosio Sanchez, ufak üreticilere ve sürdürülebilir tarıma destek vermek, sofra geleneklerini yaşatmak için Beyrut’un ilk çiftçi pazarı Souk el Tayeb’i kuran Lübnanlı Kamal Mouzawak, ünlü İspanyol şef kardeşler Joan, Jordi ve Josep Roca ile birlikte Tire’den Gaziantep’e yaptığı mutfak keşiflerini “The Turkish Way” filmi ile belgeleyen İspanyol yönetmen Luis González, Sydney’deki restoranları Efendy ve Anason Mezebar’la büyük beğeni toplayan ve IACP tarafından en iyi uluslararası kitap seçilen Anatolia’nın yazarı şef Somer Sivrioğlu, 1999’da açıldığı günden beri bir çok ödüle layık görülen Changa’nın kurucularından Tarık Bayazıt, Bayburt’ta çağdaş sanat ve geleneksel el sanatlarını aynı çatı altında sergileyen ve Avrupa Parlamenterler Meclisi tarafından verilen “2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü”ne layık görülen Baksı Müzesi’nin kurucusu Hüsamettin Koçan, Gelveri Şarapları’nın kurucusu ve üreticisi Udo Hirsch, Senaryo Yazarı ve Yönetmen Kerem Deren gibi isimler var.

“Yemeğini Keşfet” konuşmalarla olduğu kadar özellikli sofraları ve ikramlarıyla da katılımcılara farklı bir deneyim yaşatacak. Kahvaltı ile başlayacak etkinlikte ikramlar MSA‘dan, kahveler Kronotrop’tan. Öğle yemeğinde Culinary Backstreets tarafından tasarlanıp sokak satıcılarının hazırladığı, İstanbul sokak yemeklerinden bu kültürü en iyi yansıtacak bir seçki sunulacak. Akşam yemeğinde ise uçsuz bucaksız bir sofra, anlı müzik performansları eşliğinde İstanbul’un tarihi lokantalarının en çok bilinen imza mezeleriyle donatılacak.

Türk Mutfağı Derneği, Yemeğini Keşfet etkinliğine sponsor olanlara ‘cesaret sponsoru’  diyor: Listerine, bomontiada, Babylon, Mey, W Hotel, Öztiryakiler, MSA ve Kronotrop bu cesur markalar.

YEMEĞİNİ KEŞFET 2016 KONUŞMACILARI
Anne Georget , Yönetmen- Imaginary Feasts, Paris
Ansel Mullins, Kurucu- Culinary Backstreets, İstanbul
Kamal Mouzawak, Kurucu – Souk El Tayeb, Beyrut
Kerem Deren – Senaryo Yazarı ve Yönetmen, Yazı Odası, İstanbul
Lisa Abend, Gazeteci- TIME, Kopenhag
Lotta ve Per Anders Jörgensen, Kurucular – Fool Magazine, Malmö
Luis González, Yönetmen- The Turkish Way, Madrid
Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Kurucu- Baksı Müzesi, Bayburt
Prof. Neş’e Bilgin, Bölüm Başkanı – Moleküler Biyoloji, İstanbul
Rosio Sanchez, Şef- Hija de Sanchez, Kopenhag
Serkan Güzelçoban, Şef- Handicap Restaurant, Künzelsau
Somer Sivrioğlu, Şef- Efendy Balmain & Anason Mezebar, Sydney
Tarık Bayazıt, Kurucu- Müzedechanga, İstanbul
Udo Hirsch, Üretici- Gelveri Şarapları, Güzelyurt

Organizers

Visited 1505 times, 1 Visit today

Buraya yorum yazmak ister misiniz?

Related Event

Meydan Sokak Beybi Giz Plaza B Blok, Maslak - İstanbul

5 April 2012 To 6 April 2012

18:30 To 19:00

New York’taki ünlü Annisa restoranın sahibi ve şefi Anita Lo, özel bir etkinlik için Türkiye’ye geliyor. 5 ve 6 Nisan’da MSA mezunu ve öğrencilerine yönelik olarak gerçekleşecek…devamı

WorldFood 2018 - Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı

Tüyap, Cumhuriyet Mahallesi, Yıldıray Çınar Sokak, Büyükçekmece/İstanbul, Türkiye

5 September 2018 To 8 September 2018

10:00 To 19:00

ITE Turkey tarafından bu yıl 26. kez düzenlenea Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 5 Eylül 2018, Çarşamba günü kapılarını ziyaretçilere açacak. TÜYAP Fuar…devamı

Bağdat Cad. No: 299/A K: 3 D: 7, Caddebostan - İstanbul

13 March 2012

19:30 To 21:00

“Eşsiz bir yeme-içmenin sırrı duyularınıza hitap etmesidir” mottosuyla eğitim seminerleri gerçekleştiren Şarap Okulu, temel tat ve koku bilgilerinin verildiği 1,5 saatlik eğitimini 13 Mart’ta gerçekleştirecek. Etkinlikte programı…devamı